Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MSCI Gelişmekte olan piyasalar endeksi yüzde 0.4 değerlenerek 1,135.32 puana çıktı. Endeks dün, 31 Ocak'ta gördüğü 6 haftanın en düşük seviyesinden yüzde 1 oranında artış kaydetti. Güney Afrika, Filipinler ve Suudi Arabistan'daki endeksler yüzde 1.6 ve üzerinde yükseldi. Rusya'nın Micez endeksi ise yüzde 0.5 değer kazanırken, Hindistan göstergeleri yüzde 0.4'lük yükselişe işaret etti. Brezilya'daki hisseler ise yüzde 1.7 düştü.

Hindistan'ın en büyük yazılım ihraçcısı Tata Consultancy Services Ltd., Institute for Supply Management verilerinin ABD'de imalatların Ocak ayında 6 yılın en büyük oranında hızlandığını göstermesi üzerine yüzde 2.8 oranında prim yaptı. Raporlar, Çin'de de üretimde artış kaydedildiğini gösterirken, İngiltere'nin üretimindeki büyüme rekor seviyeye tırmandı. Mısır'da yatırımları olan Dubai'li şirket Emaar Properties PJSC yüzde 5.8 artarak, Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Asya piyasalarına son zamanlarda gelen satışların gereğinden fazla olmuş olabileceğini söyleyen Kurnia Insurans Malaysia Bhd.'nin yatırım yöneticilerinden Pankaj Kumar, "küresel ekonomi hakkında, faiz artırım riskine rağmen, daha iyimserim. Şirket kazançları arttığı sürece, piyasalar yükselecektir" dedi.