Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 03.02.2011 - Nurhan Çorlu - Küresel ölçekte reklamcılığın ''şampiyonlar ligi'' olarak kabul edilen ''Kıtalararası Reklamcılık Kupası'' bu yıl Türkiye ve Slovenya Cumhurbaşkanlıklarının himayesinde ve Marketing and Management Institute (MMI Türkiye) organizasyonuyla 7-12 Mart tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, günümüzde yaratıcı endüstrilerin giderek büyüdüğünü söyledi.

Ocakoğlu, sadece reklam alanında değil, mimari, endüstriyel tasarım, moda ve hayatın birçok değişik alanında yaratıcılığın giderek önemli bir rol oynamaya başladığını belirterek, bu anlamda bulunduğu alanda yaratıcı bir merkez olma özelliği taşıyan İstanbul'un Mart ayında ''Kıtalararası Reklamcılık Kupası (The Cup)''na ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Yarışmanın Türkiye'de şimdiye kadar düzenlenen en büyük uluslararası reklam yarışması olma özelliği taşıdığını aktaran Ocakoğlu, ''İstanbul, bu organizasyonla birlikte reklam ve yaratıcılığın da başkenti olmak için önemli bir adım atmış olacak'' dedi.

Ocakoğlu, yarışmanın 2007'de Türkiye'deki temsilciliğini Marketing Türkiye'nin üstlendiği Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük reklam yarışması ''Golden Drum'' ve ''AdFest'' (Asya Pasifik), ''FIAP'' (Latin Amerika) ve ''Art Directors Club Europe''un birleşmesiyle ortaya çıktığını anlatarak, bu yarışmayı kazananların doğrudan ''The CUP'' adayı olduğunu ve bu kez kürenin en iyisi olmak için yarıştığını dile getirdi.

Yarışmanın bu yıl dördüncüsünün yapılacağını ifade eden Ocakoğlu, yarışmanın gelecek 5 yıl daha İstanbul'da yapılmasının öngörüldüğünü kaydetti.



-''YARIŞMANIN AMACI ÜLKELERİ BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRMAK''-



Ocakoğlu, her yıl 30 binin üzerinde başvurunun kıtasal ölçekte değerlendirildikten sonra bunlardan binlercesinin ''kıtalararası kısa liste''ye kalmaya hak kazandığını belirterek, ''Bunların 200'e yakını aday olurken, sadece 38 ajans bu prestijli 'Gümüş Kupa'yı evine götürebiliyor. İçlerinden sadece biri ise galiplerin galibi olup 'The Grand Cup' sahibi oluyor'' şeklinde konuştu.

Yarışmanın amacının, mekanın ruhunu koruyarak ve farklılıkları gözeterek ülkeleri birbirine yaklaştırmak olduğunu anlatan Ocakoğlu, ''Reklam ya da yaratıcı endüstriler üzerinden özgünlüğünü koruyarak insanları kaynaştıran çok değerli bir yarışma'' dedi.

Ocakoğlu, Türkiye'de reklamcılığın iyi durumda olduğunu, ancak yurt dışındaki temsillerin gerektiği gibi yapılmadığını belirterek, ''Türkiye adına çok önemli bir şey yapıyoruz. Bir sektöre yönelik bir şey yapıyoruz. Yaratıcı endüstriler denilen 20 sektöre yönelik bir şey yapıyoruz'' diye konuştu.

Kazananların 12 Mart'ta yapılacak törenle açıklanacağını aktaran Ocakoğlu, gala yemeğine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Turk'un da katılmasının beklendiğini kaydetti.



-''YARATICILIK ZİRVESİ''-





Ocakoğlu, jüri oylamalarının ardından 11-12 Mart tarihlerinde ''Yaratıcılık Zirvesi'' adıyla bir etkinliğin düzenleneceğini belirterek, reklam sektörüne katkılarından dolayı ''Sir'' unvanı alan tek reklamcı olan Sir John Hegarty ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nden (CERN) teorik fizikçi John Ellis gibi isimlerin de organizasyonda konuşmacı olarak yer alacağını dile getirdi.

Organizasyon kapsamında gençlere yönelik olarak da ''Young CUP'' adlı bir etkinliğin gerçekleştirileceğini ifade eden Ocakoğlu, böylece Türkiye genelinden seçilecek 100 üniversite öğrencisinin reklamcılığın devlerini dinleme ve farklı ülkelerden gelen gençlerle yaratıcılık paydası üzerinden diyalog geliştirme fırsatı bulacağını belirtti.

Günseli Özen Ocakoğlu, ayrıca reklam sektörünün yaratıcı liderlerini belirleyen ve reklamcılığın ''Beyaz Kitabı'' olarak adlandırılan ''The Gunn Report''un dünya prömiyerinin de organizasyon kapsamında yapılacağını sözlerine ekledi.