Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yeni Zelanda Doları, ülkedeki işsizlik oranının 4. çeyrekte yükselmesiyle, Japon Yeni karşısında haftalık en düşük seviyesine geriledi. Avustralya Doları ise büyük para birimlerinin çoğunluğu karşısında değer kazandı. İki para birimine da gelen talepler, Mısır'daki iktidar karşıtı eylemlerin, yüksek getirili para birimlerine talebi azaltması sonucunda geriledi.

Sidney'deki Nomura Holdings Inc.'in yöneticisi Kurt Magnus, ticaret fazlası ve inşaat izinleri verilerinin olumlu geldiğini belirterek, "ekonomi iyi durumda. Bu da Avustralya Doları'nı yukarı taşıyor" yorumunda bulundu.

Avustralya Doları Yen karşısında 82.38'den 82.45'e yükseldi. Avustralya Doları, Dolar karşısında ise 1.0101'de 1.0100'a geriledi. Yeni Zelanda Doları ise ABD Doları karşısında 77.33'den 77.15'e geriledi. Yeni Zelanda Doları/Yen paritesi ise 63.07'den 62.98'e geriledi. Yeni Zelanda Doları, gün içinde de 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 62.92 Yen'den işlem görmüştü.

Magnus, Avustralya Doları'nın, ABD Doları'yla eşlenmeden önce 1.0330 seviyesini test edeceğini öngördü.

Avustralya'da inşaat izinleri Aralık ayında yüzde 8.7 artış kaydetti. İnşaat izinleri Kasım ayında yüzde 3.9 gerilemişti. Bir diğer rapora göre, Avustralya'nın ticaret fazlası Aralık ayında beklentilerin üzerine çıkarak 1.98 milyar Avustralya Doları'na ulaştı.