Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik büyümenin alternatif yartırım aracı olarak görülen değerli metallerin çekiciliğini azaltacağına dair beklentilerle altın ikinci günde değer kaybetti.

Spot altının onsu Tokyo'da 1,332.68 dolardan işlem görmeden önce yüzde 0.3 kadar düşüşle 1,331.50 dolar oldu. Külçe altın, bu yıl yüzde 6.2 değer kaybetti.

Tokyo'daki IDO Securities'de araştıma bölümü başkanı olan Hiroyuki Kikukawa, "Gelişen ABD ekonomisi, külçe altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturarak Mısır'daki gerilim ve artan gıda fiyatları gibi destekleyici faktörleri dengeliyor. Bazı yatırımcılar da bugünkü ABD verileri öncesinde 'bekle ve gör' politikası uyguluyor" dedi.

Nisan vadeli altının onsu, New York Comex'te ufak değişiklikle 1,333.30 dolar oldu. Fiyat, 27 Ocak'ta 1,311 dolar olarak 1 Ekim'den beri en düşük seviyeye indi.

Bugünkü veride, ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan hizmet sektörünün 2006'dan beri en hızlı büyümeyi kaydettiği görülebilir.

Çalışma Bakanlığı'nın açıklayacağı veride ise, geçen hafta işsizlik başvurularının düşmesi bekleniyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre, 29 Ocak'ta sona eren haftada başvurular 34,000 düşüşle 420,000'e indi.