Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'deki yüksek işsizliğin hâlâ en büyük endişe kaynağı olduğunu söyleyen Bernanke, ekonomik toparlanmanın garantiye alınması için önce hızlı istihdam büyümesinin görülmesi gerektiğini söyledi.

Bernanke, "hanehalkı harcamalarındaki artış, iyileşen güven ortamı ve banka kredilerindeki artış, 2011 yılının 2010'dan daha güçlü bir yıl olabileceğinin işaretleri" ifadelerini kullandı ve "2011'de geçtiğimiz yıl gördüğümüzden daha hızlı bir toparlanma göreceğiz" dedi.

Fed Başkan “ekonomi, daha hızlı büyüyor gibi görünse de hala derin bir delik içerisinde ve olmasını isteğimiz noktanın hala çok uzağında” hatırlatması da yaptı.

"Büyüme bir süre ılımlı olacak; istihdam piyasasında cesaret verici bazı işaretler görüyoruz" diyen Bernanke, işsizliğin de normal seviyelere düşmesinin bir kaç yıl  alacağını belirtti.

Ben Bernanke 600 milyar dolarlık ikinci parasal genişleme programını da savunarak, tahvil alım programının  enflasyon artışına katkıda bulunduğu, özellikle gelişen piyasalarda gıda fiyatlarında yükselişe neden olduğu iddialarını reddetti.

Artan gıda fiyatları ile birlikte dolaylı yoldan Mısır'daki olaylardan Fed'in sorumlu olduğuna dair iddialara da karşı çıkan Bernanke  "parasal genişlemede amacımız hisse senedi piyasasının yükseltmek değildi ancak oyle oldu" dedi.

Fed başkanı yükselen emtia ve petrol fiyatlarına rağmen enflasyonun düşük kalmaya devam edeceğini belirtti.