Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alcoa Inc., metal fiyatlarındaki yükselişle birlikte Almanya'da değer kazandı. Goodyear Tire & Rubber Co., Appaloosa Management LP'nin şirketten hisse alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 4.6 yükseldi. Las Vegas Sands Corp. ise şirketin satışlarının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 5.9 düştü.

Standard&Poor's 500'de yer alan Mart vadeli endeks vadelileri ufak bir değişiklik kaydederek 1,303.5 puan oldu. Endeks, ard arda yaşadığı iki düşüşten sonra bu haftaki rallisine yöneldi. Dow Jones Endeksi'ndeki vadeliler yüzde 0.1 artış kaydederek 12,019 puana yükselirken, Nasdaq-100 Endeksi'ndeki vadeliler de yüzde 0.1'in altında bir kazançlar 2,322.5 puana yükseldi.

Londra'daki Rabobank International'ın stratejistlerinden Jane Foley, rapor işgücü piyasasında bir önceki senenin yazından bu yana ilerlemeye işaret ederken, işsizlik oranının inatçı bir şekilde yüksek kaldığını ifade etti.

Dün konuşma yapan ABD Merkez Bankası Fed'in başkanı Ben Bernanke, işsizlik oranlarının daha normal seviyeye gerilemesinin yıllar alacağını söyledi.

Ekonomistler bugün açıklanacak iş verilerinin istihdam artışına işaret etmesini bekliyor.

Bloomberg ekonomistleri, ABD'de istihdama 146 bin kişilik yeni katılım olduğunu düşünüyor. Aralık ayında istihdamda 103 bin kişilik artış kaydedilmişti.