Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, tarım dışı istihdamın beklenenin çok altında artış göstermesi ve işsizlik oranındaki beklenmedik düşüşün ardından dalgalanıyor. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), bu hareketlerle birlikte, haftayı kazançla kapatmaya yöneldi.

ABD'nin en büyük et işleyicisi Tyson Foods Inc. ve en büyük network analiz şirketi JDS Uniphase Corp., karlarının analistlerin tahminlerinin üzerinde çıkmasının ardından ralli yaptı. Faaliyet karı beklenenden daha iyi çıkan sağlık sigortası şirketi Aetna Inc., Yönetim Kurulu'nun hisse başına 15 sent temettü vermeyi onayladığını duyurması ile birlikte, yüzde 12 yükseldi. Research In Motion Ltd. hisseleri, Morgan Stanley'in not artırımı sonrası yüzde 3.2 prim yaptı.

S&P 500 Endeksi, New York saati ile 09:38'de yüzde 0.21 düşerek 1,306.76 puana indi. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi, 28 Ocak'tan bu yana yüzde 2.3 yükseldi ve iki haftalık düşüşüne ara verdi. Dow Jones Endeksi ise 4.20 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle 12,058.06 puana indi.

Boston'daki Boston Advisors LLC'nin para yöneticisi James Gaul, "Toparlanma yolunda ilerliyoruz. Boğalar istihdam raporunun manşet kısmını satın alıyor. Zira bu bölüm cesaret verici olarak bulunuyor. Genel tablo daha iyi görünüyor. Ancak istihdamda tutarlı yükselişler görebilmek için bir sene daha bekleyebiliriz" dedi.