Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de sermaye teçhizatı talebi yükselmeye başladı. Üreticilerin açıklamaları ve son verilerle desteklenen ABD ekonomisinde sağlıklı toparlanma sinyalleri gelmeye başladı; ABD sanayisinde iyimserlik artışa geçti.

Lider imalat şirketlerinden gelen yorumlar, en büyük toparlanmanın gelişen ülkelerden gelmesini beklerken, ABD'deki satışlarda da önemli ölçüde büyümeye işaret ediyor.

Emerson'dan Honeywell'e ve dünyanın en büyük kazı makinaları üreticisi Caterpillar'a kadar birçok sanayî üretim devi 2011'de büyüme öngörüyor.

Missouri'deki sanayi malzemeleri üreticisi Emerson, geçtiğimiz hafta yerleşik olmayan yatırımlarında yüzde 8-9 oranında büyüme beklendiklerini açıkladı. Bu oran neredeyse gelişen ülkelerdeki üretime eşit.

Havacılık ve araç ekipmanı üreticisi Honeywell'in yöneticisi David Cote ise Financial Times'a bir açıklamada bulunarak, ABD ekonomisindeki direncin arttığına inandığını ifade etti.

Dünyanın en büyük kazı makinaları üreticisi Caterpillar ise, sermaye harcamaları bütçesini 2010'da 1.7 milyar dolardan, bu yıl 3 milyar dolara çıkarıyor. Harcamaların yarısından fazlası ise ABD'deki kapasite artırımına yönelik yapılacak.

ABD arz yöneimi tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan veriler de ilerlemenin altını çizmişti. Geçtiğimiz haftaki verilere göre, ABD'de imalat sanayî 2004'ten bu yana en hızlı ilerlemesini kaydetti