Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

TOKYO (A.A) - 07.02.2011 - Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, Japonya'nın büyüme potansiyelini artırmaya ve mali sağlığını geliştirmeyi ihtiyacı olduğunu belirtti.

Shirakawa, yaptığı açıklamada, Japonya'nın bütçe açığını sonsuza kadar döndüremeyeceğini, toplumun mali reform konusunda güvenilir taahhüde ihtiyaç duyduğunu belirterek, hükümete giderleri kısma, gelirleri artırma çağrısında bulundu.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Shirakawa, Japonya'da şirketlerin hala karlılığını sürdürdüğünü, uzun dönem faiz oranlarının artmadığını ve son verilerin ülkenin geçici ''duraklamadan'' çıktığına işaret ettiğini belirterek, ''Aşırı iyimserlik varlık balonu yaratabilirken, aşırı kötümserlik de ekonomiyi olumsuz etkileyebilir. Gerekli olan reformlar için güçlü bir istek ve aşırı olumsuzluğun üstesinden gelmek'' dedi.

Japonya, ısrarlı bir deflasyon tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor. Ancak fiyatların nisan ayından başlayarak artması bekleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Standard & Poor's, 9 yıldan bu yana ilk kez Japonya'nın kredi notunu düşürdü. Notun düşmesinde, artan borçların etkisi oldu.

Japonya Başbakanı Naoto Kan, 1 Nisanda başlayacak mali yıl için rekor 92,4 trilyon yen (1,1 trilyon dolar) bütçe önerisinde bulundu.