Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Olumlu haberlere kanmamak ve rahatlığa kapılmamak gerektiğini belirten İngiliz Ticaret Odası'nın başekonomisti David Kern, ekonominin hâlâ kırılgan olduğunu belirtti.

İngiltere'de bu aya ait imalat ve hizmet sektörü verilerinin, ekonominin 4. çeyrekteki daralmasının sonrasında toparlandığına işaret edebileceğini söyledi. Ancak enflasyonun, hedefin 2 katı olduğunu belirten Ticaret Odası, faizleri artırmanın ekonomiyi yoldan çıkarabileceğini ifade etti. İngiltere Merkez Bankası, 10 Şubat'ta faiz kararını açıklayacak.

İngiltere'de enflasyon Aralık ayında yüzde 3.7 oranında hızlanırken, Ticaret Odası gıda ve enerhi fiyatlarının yükselmesi sebebiyle enflasyon oranının yüzde 4.5'e doğru artış kaydedeceğini öngörüyor. Ekonomistler, bunun "geçici" olacağını, bankanın yılın ortalarına kadar sabırlı olması gerektiğini savundu.

Bloomberg anketini yanıtlayan 62 ekonomistin hepsi, İngiltere Merkez Bankası'nın yüzde 0.5'te seyreden faiz oranlarını sabit tutacağını düşünüyor. Bir başka ankete göre ise, bankanın 200 milyar Sterlin değerindeki tahvil alım programını da sürdürmesini bekliyor.

İngiltere'nin görünümü, yatırımcıları faiz artışını beklemeye yöneltti.