Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik iyileşmenin sürdüğüne dair işaretlerle MSCI Dünya Endeksi neredeyse 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada, karar alıcıların ekonomik toparlanmanın iyileştiğinden emin olmadan önce istihdamda hızlı büyüme olması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Almanya'daki Quantitative Commodity Research Ltd.'in sahibi olan Peter Fertig, "altından hisse senetleri gibi daha riskli varlıklara doğru bir geçiş oldu. Ancak 600 milyar dolarlık genişleme politikasının uygulanması ve faiz oranlarının artırılmaması altın için olumlu bir etki yapacak" dedi.

Spot altının onsu, Londra'da 40 sent kayıpla 1,348.45 dolara indi. Fiyatlar, bugün erken saatlerde yüzde 0.4 düşmesinin ardından yüzde 0.1 yükseldi. Nisan vadeli metal, New York Comex'te ufak değişiklikle 1,349.10 dolar oldu.

ABD'de bu haftaki verilerde tüketici kredilerinin artması bekleniyor. Fed, geçen ay 600 milyar dolarlık tahvil alımını Haziran'a dek sürdüreceğini ve borçlanma maliyetlerini "istisnai bir biçimde düşük seviyede" tutacağını açıklamıştı.