Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların küresel ekonomik toparlanmanın güçlendiği yönündeki spekülasyonları ile Avrupa Borsaları; eylül 2008'den beri en yüksek seviyesine tırmandı.

Faizler ve vergiler yüzde 26 tırmanmadan önce tüm yıl kazancı nedeniyle SolarWorld AG hisseleri 6.7 hızlı yükseliş yaşadı.  Ceosunun Çin satışlarından bu yıl 1 milyar euro beklediğini açıklamasının ardından Adidas AG hisseleri yüzde
3.6 yükseldi. McLaren yarış arabalarının parça üreticisi Umeco Plc, bir alt şirket olan Pattonair Ltd'nin satışını askıya aldıklarını açıkladıktan sonra şirketin hisseleri yüzde 4.9 artış gösterdi.

Üst üste 5 günlük yükselişi ile 8 haftada en uzun yükselişini gösteren Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 1 değerlenerek Londra'da 288.74 seviyesinden kapandı. ABD ekonomisinin ivme kazandığı iyimserliği ve Avrupa hükümetlerinin tek para birimi ile tüm borç içindeki Avrupa ülkelerinin kurtaracakları politikaları açıklamaları ile endeks; 12 ayın düşüğü olan mayıs 2010'dan beri yüzde 21 artış gösterdi.
    
18 batı Avrupa piyasasındakiYunanistan ve İzlanda hariç tüm ulusal gösterge endeksleri bugün yükseldi. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 1.1 artarken Almanya'nın DAX Endeksi ve İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.9 değerlendiler.