Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

PARİS (A.A) - 08.02.2011 - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ana muhalefetteki Sosyalist Parti'nin, Tunuslu bir işadamının özel jetiyle yolculuk yaptığı gerekçesiyle istifasını istediği Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie'ye sahip çıktı.

Hükümet Sözcüsü François Baroin, ''Sarkozy'nin, Michele Alilot-Marie'ye güvenini tam olduğunu'' belirtti ve ''Dışişleri Bakanının görevine devam edeceğini'' söyledi.

Muhalefet temsilcileri dün yaptıkları açıklamalarda, sert bir şekilde eleştirdikleri Alliot-Marie'nin istifasını istemişlerdi.

Michelle Alliot-Marie, erkek arkadaşı olan, hükümetin parlamento ile ilişkilerinden sorumlu bakanı Patrick Ollier ile birlikte Tunuslu işadamı Aziz Miled'in özel jetiyle, bu ülkeye geçen yıl iki kez yolculuk yapmakla suçlanıyor.

Fransız bakan, Tunuslu işadamına ait jetle yaptığı yolculukların masrafını kendi cebinden ödediğini belirtmiş ve iddiaların tersine Tunuslu işadamının devrik lider Zeynelabidin Bin Ali'nin akrabası değil, eski rejimin mağdurlarından birisi olduğunu söylemişti.