Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın yurtdışında da yakından izlenen para politikası, Moody's'in değerlendirmesine konu oldu. Moody's analisti Sarah Carlson, yaptığı değerlendirmede, Türkiye'ye özel politikalar üreten Merkez Bankası'nın uyguladığı politika bileşiminin kısa vadede kredi notuna olumlu katkı yapacağını, ancak uzun vadede riskler taşıdığını kaydetti.

Moody's analisti, bu çerçevede Merkez Bankası'nın faiz artırımı aşamasında yapabileceği zamanlama ve büyüklük hatalarının ülkenin kredi notuna olumsuz etki yapacağı vurgulandı.
 
2011'de Türkiye'nin cari açığının milli hasılaya oranının yüzde 7 düzeyinde gerçekleşeceğini öngören Moody's, Merkez Bankası'nın uyguladığı politika bileşiminin riskli de olsa başarılı olabileceği tahmininde bulundu. Merkez Bankası politikasının bir raf ömrü olduğuna değinen Moody's analisti Carlson, çekirdek enflasyondaki artışın süreceği tahmininde bulundu.

Değerlendirmede Moody's'in yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 6.2 olduğu, Merkez Bankası'nın ise 5.9 enflasyon öngördüğü vurgulandı.