Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 08.02.2011 - İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, 2010 yılı aralık ayı sanayi üretim rakamlarında elde edilen başarıda adeta imzası olan sanayi sektörüne, hak ettiği şekilde daha fazla önem ve destek verilmesini istedi.

Küçük, 2010 yılı aralık ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin yazılı açıklamasında, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeksin de, aralık ayında sanayi üretiminde beklenenin oldukça üzerinde bir artış gerçekleştiğini gösterdiğini belirterek, aralık ayındaki yüzde 16,9'luk artışın 2009'un aynı ayındaki yüzde 23,9'luk artışın üzerine geldiğine dikkati çekti.

Aralık ayındaki bu sonuçla birlikte, 2010'da sanayide yıllık üretim artışının yüzde 13,1 olduğunu ve böylece 2009'daki yüzde 9,9'luk küçülme telafi edildiği gibi artıya da geçildiğini kaydeden Küçük, şu görüşleri paylaştı:

''Aralık ayında sanayi üretimindeki yüksek artış, 2010'un tamamına yönelik yüzde 8 ve hatta daha yüksek orandaki büyüme beklentilerini de destekler niteliktedir. Görünen o ki, sanayimizin de büyük katkısıyla 2010, kayıtlara parlak bir yıl olarak geçecektir. Krizin gölgesindeki iki zor yılın ardından, 2010'un başarıyla kapanması sevindirici ve moral verici bir gelişmedir ama bir o kadar önemlisi, aynı başarının 2011'de ve sonrasındaki yıllarda da tekrarlanabilmesidir. Politikalar bu hedef doğrultusunda oluşturulmalı ve elde edilen başarıda adeta imzası olan sanayimize, hak ettiği şekilde daha fazla önem ve destek verilmelidir.''