Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

TOKYO (A.A) - 09.02.2011 - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, mali reformun başarısızlığının, Japonya'nın kredi notuna negatif etkisi olacağını bildirdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Japonya'nın ''Aa2'' olan ülke kredi notunun ''durağan'' görünümle teyit edildiği belirtildi.

Moody's bölge kredi yetkilisi Tom Byrne, yaptığı açıklamada, Japonya'nın bütçe dengesi hedefinin başarılı olmadığını, mali adımlara da ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Mali reforma engel olan siyasi gelişmelerin de kredi notu üzerinde olumsuz etkisi olabileceğine işaret eden Byrne, ''Japonya'nın mali sorunlarının krize dönmesi için daha çok zaman var, ancak hükümetin bütçe açığını azaltmak için önlemler alması gerekiyor'' dedi.

Geçen ay bir diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Standard&Poor's da dokuz yıldır ilk kez Japonya'nın kredi notunu bir basamak düşürerek ''AA-'' yapmıştı.

Ekonomistler ve kredi derecelendirme kuruluşları, Japonya'yı ekonomik büyüklüğün iki katına çıkan borç yükünün azaltılması konusunda uzun süredir uyarıyor.

Hükümet, nisan ayı sonunda emeklilik ve sağlık sisteminde yapacağı değişiklikleri ortaya koymayı, haziran ayı itibariyle de mali reform yol haritasını açıklamayı planlıyor.