Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ANKARA (A.A) - 08.02.2011 - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ticarette başarılı olmak için dürüstlükten taviz verilmemesi gerektiğini belirterek, ''Ticarette başarılı olmak için işin hilesi dürüstlüktür'' dedi.

Demirdöküm'ün Ankara yetkili satıcısı Özay Doğalgaz'ın yenilenen mağazası, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph Grosser'in katılımıyla açıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, ticarette her zaman dürüstlüğü ilke edindiğini, dürüst ve çalışkanların her zaman kazanacağını ifade ederek, ''Benle kim çalışıyorsa dedim ki, 'Şirket olarak başarılı olmak istiyor musunuz?' O zaman yazın bakalım defterin başına; İşin hilesi dürüstlüktür. Hile niye yapılır? Kazanmak için yapılır. Kazanmak istiyorsanız dürüst olmaya mahkumsunuz'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, kazanmak ve başarılı olmak için ikinci yolun da çok çalışmaktan geçtiğini vurguladı.

Bir Türkiye markası Demirdöküm ile dünya markası Vaillant'ın birleştiğini söyleyen Hisarcıkloğlu, ticarette güçleri birleştirmenin önemine işaret ederek, ortaklık kültürünün geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

ATO Başkanı Sinan Aygün de Demirdöküm markasıyla inşaat malzemeciliğine başladığı 1977 yılında tanıştığını söyledi. O günden bu yana teknolojinin ve Demirdöküm'ün çok geliştiğini anlatan Aygün, şirketin genel müdürüne de, ''Eski bir malzemeci olarak şunu vurgulamak istiyorum. Eğer bayinizi büyütürseniz siz de büyürsünüz. Onun için bayilere çok daha fazla destek olmalısınız'' şeklinde tavsiyede bulundu.

Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Christoph Grosser de 1874 yılında kurulan Vaillant'ın dünyada kombi pazarının yüzde 26'sına sahip olduğunu söyledi. Türkiye'ye 1934 yılında gelen Vaillant'ın 2007'de Demirdökümü satın aldığını belirten Grosser, ''Şu anda Türkiye'de ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörlerinin lideri durumdayız. Vaillant grup, 2007'den bugüne kadar 726 milyon lira Türkiye'de yatırım yaptı. Bu da Vaillant'ın Türkiye'ye olan güvenini gösteriyor'' dedi.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Aygün, Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Grosser ve mağaza sahibi Cemal Ay, kurdeleyi keserek mağazanın açılışını gerçekleştirdi.