Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fon yöneticileri ve yatırımcıların yüksek kar getiren varlıklara yönelmesiyle altın fiyatlarının ikinci günde gerilemesi bekleniyor. Platin fiyatları ise düştü.

Külçe altının onsu, Singapur'da 1,363.60 dolardan işlem gördü. Nisan vadeli altının onsu, New York'ta ufak değişiklikle 1,364.40 dolar oldu.

Sydney'deki Investec Bank'te trading müdürü olan Darren Heathcote, güvenli limanlara olan talebin düşüşte olduğunu belirterek, yine de fiyatlarda belirgin bir düşüş beklemediklerini dile getirdi.

2010'da peşpeşe onuncu yıllık kazancını gerçekleştiren altın, bu yıl yüzde 4'ten fazla geriledi. Geçtiğimiz yıl artan enflasyon endişeleri ve para birimlerinin değerlerinin düşmesi, metale olan talebi artırmış ve fiyatlar neredeyse yüzde 30 yükselmişti.

Avrupa ve ABD'de imalat verilerinin ekonomilerde iyileşme olduğunu göstermesiyle altın ve gümüş yatırımları azaldı. Pictet & Cie'de Yatırım Müdürü olan Yves Bonzon, euronun güçleneceğine dair beklentilerle euro bazlı portföylerdeki altın payını 2004'ten beri ilk kez düşürdüklerini belirtti. Bonzon, altının hala boğa piyasasında olduğunu da sözlerine ekledi.