Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel enflasyonun hız kazanmasının borçlanma maliyetlerini yukarı çekeceğine dair endişeler ve Cisco Systems Inc.'in brüt kârının analistlerin beklentisinin altına kalmasıyla ABD endeks vadelileri düştü.

Dünyanın en büyük bilgisayar ağı ekipmanları üreticisi olan Cisco, analistlerin beklentilerinin altında kâr açıklamasıyla yüzde 7.9 geriledi. Activision Blizzard Inc., şirketin bir birimini kapatmasıyla yüzde 8 değer kaybetti.

Mart vadeli Standard & Poor 500 kontratı, Londra'da yüzde 0.5 gerilemeyle 1,313.1 puana indi. Dow Jones Sanayi Endeks vadelileri yüzde 0.3 gerilerken, Nasdaq 100 endeks vadelileri ise yüzde 0.8'lik kayıpla 2,342.25 puan oldu.

Zürih'teki Newedge Group'ta üst düzey trader olan Radu Margoses, "Piyasaların yükselmesini destekleyen kazançlar, şimdi piyasadan çıktı. Piyasalar aşırı alım durumunda. Cisco'nun açıklanan kâr rakamları ise bugünkü görünüm için destekleyici olmadı" dedi.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, dünkü açıklamasında ülkede işsizlik rakamlarının bir müddet daha yüksek kalacağını söyledi. Bernanke, Aralık ve Ocak ayında işsizliğin düşmesinin iyimserliği desteklediğini ancak işsizlik oranının normal seviyelere dönmesinin uzun yıllar alacağını söyledi.