Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Macquarie Group Ltd., New York Borsasının operatörlerinden NYSE Euronext'i satın almaya hazırlanan Deutsche Börse, net gelirinin yarısını opsiyon ve vadeli kontrat işlemlerinden sağlayacak bir şirketi alacak. Bloomberg analistleri, kazançların 2013 itibariyle 462 milyon dolara ulaşacağını öngörüyor. Deutsche Börse'nin Eurex biriminden gelecek tahmini kazançlarla birlikte, ABD ve Avrupa'daki türevlerden gelecek toplam kazancın , 3 yıl içibde 1.18 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Opsiyonların ve vadelilerin ortalama fiyatlarından yola çıkılarak, Deutsche Börse ve NYSE Euronext'in yalnızca türev işlemlerinin değerinin 24.7 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu rakam, iki şirketin görüşmelerini duyurmasından önceki birleşik sermaye miktarının da üzerine denk geliyor. Anlaşmalar, operasyon marjlarının yüzde 55'ine varan türevlerin değerini de ortaya koyuyor. ABD'nin de yüzde 40'ını kontrol edebilecek olan dünyanın en büyük vadeliler borsasının hayata geçmesi hâlinde, hisse senedi işlemlerinin kazançlarındaki düşüşler de dengelenmiş olacak.

Cincinnati'deki Bahl&Gaynor Inc.'in para yöneticilerinden Matt McCormick, bu anlaşmanın arkasındaki en önemli sebebin, piyasaların türevlerden yana hareket etmesi olduğunu söyledi.