Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomist dergisinin bu haftaki sayısında yer alan haber araştırmasında, Türkiye'nin bugün yaşadığı spesifik süreç nedeniyle özel sektörün hemen hemen tüm alanlarında ''güçlü'' ve ''istekli'' bir yeni istihdam yaratma çabasının göze çarptığı, bu politikanın yeni yatırımlarla ve ara kadroların güçlendirilmesiyle ilgili çalışmaları kapsadığı belirtildi.         

Büyük şirketlerin işe alımlarda daha etkin olacağı vurgulanan araştırmada, özellikle bu yıl toplu alımlara yeniden başlayan büyük ölçekli şirketlerin, yönetici adayı ve satış kadroları için alımlara yoğunlaşmasının beklendiği belirtildi.

Araştırmaya katkıda bulunan 56 şirketin yaratacağı istihdamın bu yıl 50 bin kişi civarında olduğu belirtilirken, uzmanların bu rakamın tüm türkiye genelindeki şirketlerde en az 250-300 bin kişiyi bulacağını söylediği ifade edildi.

Özellikle perakende, bankacılık, inşaat, telekomünikasyon, enerji, sağlık ve hızlı tüketim malları sektörlerinde alımların yoğun olmasının beklendiği kaydedilen araştırmada, en yoğun alımın perakende sektöründe olacağı vurgulandı.