Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, Güney Kore Wonu ve Singapur Doları öncülüğünde değer kazandı. Mısır Ordusunu Yüksek Şurası'nın meclisi fesh etmesiyle, Asya Borsaları ralli yaptı ve ham petrol de 10 haftanın en düşük değerinden işlem gördü. Mısır'da genel seçimler yapılıncaya kadar, ordu ülkeyi yönetecek. Won, Japonya'nın GSYİH'nın beklentilerin altında küçülmesi sonucunda 8 günden bu yana en büyük değerlenmesini kaydetti.

ABD'de de Cuma günü açıklanan verilere göre, Tüketici Güveni artmıştı. Tüketim odaklı küresel toparlanmanın iyileşmeye başladığını belirten Capital Economics Asia Pte.'nin ekonomistlerinden Vishnu Varathan, "Mübarek'in geri çekilmesiyle, bölgede de demokrasiye ilişkin umutlar yeşeriyor" dedi.

Won, Dolar karşısında yüzde 0.6 değerlendi ve 1,122.35'ten işlem gördü. Singapur Dolaru ise yüzde 0.4 oranında prim yaparak 1.2803'e yükseldi. Taylanda Bahtı, ABD Doları karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 30.76'ya ulaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi 3 günlük kayıplarını sona erdirerek yüzde 1.2 yükseldi. Ham petrolün varili ise önce 85.10 dolardan fiyatlandı; sonra 85.62 dolara çıktı.