Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın piyasa değeri bakımından en büyük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd., Çin'in enflasyonunun yüzde 4.9 oranında gerçekleştiğini açıklamasının ardından yüzde 0.4 değerlendi. En büyük pazarı Çin olan Samsung Electronics Co. yüzde 1.1 yükseldi. Bakır üreticisi Sumitomo Metal Mining Co. da dün Londra'da bakır fiyatlarının rekor kırmasıyla yüzde 2.3 artış kaydetti.
Tokio Marine&Nichido Fire Insurance Co., Çin'de TÜFE'deki yavaşlamanın piyasalar için olumlu olduğunu belirterek, "ancak yatırımcılar Çin'in TÜFE oranlarındaki yükselen trend konusunda hâlâ endişeli. Çünkü bunun faiz artırımı ve enflasyon önleyici sıkılaştırmaları beraberinde getireceğini düşünüyorlar" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 artışla 138.20 puana yükseldi. Endeks gün içinde yüzde 0.1'e varan düşüş kaydetmişti. MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde yer alan 10 sektörün 9'unda değerlenme görüldü. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta Çin'in faiz artırımının ve Mısır'daki olaylar sebebiyle yüzde 2.7 gerilemişti.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi ufak bir değişiklik kaydetti. Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 gerilerken, Çin'in Şangay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 değer kazandı. Japonya'daki Nikkei Endeksi'nde ise değişiklik görülmedi.