Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayland Bahtı, küresel kaynakların sattıkları Tayland hisselerinin 65 milyon dolar üzerinde alım yaptığının açıklanmasıyla değerlendi. Filipin Pezosu, bugün açıklanacak olan ve Aralık ayında deniz aşırı ülkelerden yapılan havalelerin arttığına işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde yükseldi. Güney Kore Wonu, Japonya Merkez Bankası'nın 9 aydan bu yana ilk kez ülkenin ekonomik değerlendirmesini yukarı çekmesi üzerine değer kazandı.

Asya ekonomilerinin büyük çoğunluğunun para birimlerinde değerlenme beklediklerini belirten Paris'teki BNP Paribas Asset Management'ın yatırım yöneticisi Nicolas Chaput, bu durumun gelişmekte olan ülkeler için makro bazlı olarak iyi bir durum olduğunu savundu.

Tayland Bahtı, ABD Doları karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 30.68 seviyesine çıktı. Filipin Pezosu yüzde 0.2 artışla 43.563'e; Singapur Doları ise yüzde 0.1 artışla 1.2803 düzeyine yükseldi.

Baht aynı zamanda Tayland Merkez Bankası'nın bir miktar enflasyonu tolere edeceği yönündeki spekülasyon üzerine değerlenme yaşadı. Tayland'da tüketici fiyatları Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3.03 oranında yükselmişti.