Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc.'den Danone'ye kadar şirket kârları beklentilerden yüksek gelirken, temel kaynak şirketlerindeki düşüşlerle Avrupa Borsaları dalgalandı. ABD endeks vadelileri ve Asya borsaları fazla değişiklik göstermedi.

İngiltere'nin üçüncü büyük bankası Barclays yüzde 2.4 yükseldi. UniCredit SpAİtalyan hisselerinin yükselmesine öncülük etti. Dünyanın en büyük yoğurt üreticisi Danone, yüzde 3.4 yükseldi. Üçüncü büyük maden şirketi Rio Tinto Group ise madencilik hisselerinin düşüşüne öncülük etti.

Paris'teki Robeco Gestion'da yatırım müdürü olan Yves Maillot, açıklanan kârların piyasayı rüzgar etkisiyle sürüklediğini söyleyerek, kısa vadede düzeltme olabileceğini söyledi. Geçtiğimiz ay yatırımcıların pozitif noktalara odaklandığını belirten Maillot, duruma bir bütün olarak bakıldığında yeni soruların gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Dün Eylül 2008'den beri en yüksek kapanışı gerçekleştiren Stoxx 600, Londra'da yüzde 0.1 düşüşle 289.05 puan oldu. Yatırıcımların küresel ekonomideki büyümenin şirket kârlarını destekleyeceğine dair tahminleriyle endeks yüzde 83 yükselmişti.

Bloomberg'in verilerine göre endekste bulunan yüzde 57'ye yakın şirketin 10 Ocak'tan beri açıkladığı yıllık kâr rakamları, analistlerin beklentilerini aştı.