Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksinin Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, yatırımcıların perakende satışlar ve imalat sanayi verilerini beklediği bir ortamda, fazla hareket etmedi.

Posta teslimat şirketi FedEx Corp., Avrupa işlemlerinde, çeyrek dönem kar tahminini düşürmesinin ardından % 1 değer kaybetti. Metal üreticisi U.S. Steel Corp. hisseleri, Goldman Sachs Group Inc.'nin "al" tavsiyesi sonrası yüzde 2 yükseldi.

Mart vadeli S&P 500 kontratı, Londra saati ile 11:33'te, yüzde 0.1'in altında bir yükseliş göstererek 1,327.9 puana çıktı. ABD hisse senetlerinin göstergesi olan bu endeks, hükümetin teşviklerinin ve tahminlerden iyi çıkan şirket karlarının etkisi ile, Mart 2009'da gördüğü 12 yılın en düşük seviyesinden yüzde 97 yükselmiş durumda. Dow Jones endeks vadelisi de yüzde 0.1'in hafif altında bir yükselişle 12,229 puana çıktı. Nasdaq-100 kontratı ise yüzde 0.1 yükselerek 2,383 puana geldi.

Barclays Wealth'in Londra ofisinden hisse senetleri stratejisti Henk Potts, "Ralli, kısa vadede bir kar satışı potansiyeli olsa da, makul. Yatırımcıların kendilerini belirsiz makro ortamdan ayırmaları ve halen olumlu olan şrket karlarında odaklanmaları gerek" dedi.