Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Almanya'da yatırımcı güveninin Şubat ayında dördüncü ay üstüste yükseliş göstermesinin ardından, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı.

Manheim'daki ZEW Center for European Economic Research, önümüzdeki altı ay için gelişmeleri tahmin etmeyi amaçlayan yatırımcı ve analist beklentileri endeksinin, Ocak ayındaki seviyesi olan 15.4'ten Şubat ayında 15.7 seviyesine yükseldiğini duyurdu. Bloomberg News'un anketine katılan 38 ekonomistin tahminlerinin medyanı ise, bu endeksin 20 seviyesine yükselmesi şeklindeydi. Japon yeni, ABD ekonomisinin güçlendiğini göstermesi beklenen ve buna bağlı olarak muhtemelen yüksek getirili varlıklara olan talebin yükselmesini sağlayacak bugünkü ekonomik veriler öncesi, zayıfladı.

Londra'da kıdemli bir stratejist olan Lauren Rosborough, "Alman ZEW rakamı belki piyasanın beklendiği kadar güçlü çıkmadı, ancak manşet veriler aslında o kadar da zayıf değil. Piyasaya bir miktar fon girişi ile birlikte, Euro/Dolar 'da göreceli olarak iyi bir performans görülebilir" dedi.

Euro dolar karşısında, Londra saati ile 10:45'te, yüzde 0.3 yükselerek 1.3535 dolara çıktı. Euro yen karşısında ise, yüzde 0.5 değer kazanarak, 112.99 yen seviyesine ulaştı. Dolar yen karşısında yüzde 0.2'lik bir çıkışla 83.48 yen seviyesşne yükseldi.

Bugün ABD'de açıklanacak olan perakende satışlar verisinin Ocak ayı için, tatil sonrası promosyonları ve bu promosyonlardan etkilenen müşterlerle birlikte, muhtemelen yükseliş gösterecek. Öte yandan, ithal malı maliyetlerinin artması ve imalat sanayiinin New York'ta son sekiz ayın en yüksek artışını göstermesi bekleniyor.