Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında, New York imalat sanayi endeksinin beklenenden daha iyi çıkması ve Almanya'da yatırımcı güveninin artması sornası, değer kazandı.

Japon yeni, ABD'de perakende satışların Ocak ayında yüzde 0.3 ile beklenenden daha yavaş artması ile birlikte, 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Almanya'da ZEW endeksi Ocak ayındaki 15.4 seviyesinden Şubat ayında 15.7 seviyesine yükseldi. Endeks böylelikle dördüncü ay üst üste yükseliş göstermiş oldu.

New York'taki Westpac Banking Corp.'ta kıdemli Döviz stratejisti Richard Franulavich, "İmalat sanayi ekonomide parlak bir nokta. Ancak fırtınalardan dolayı, harcamalarda temiz bir gidiş olup olmadığı konusunda soru işareti var" dedi.

Euro dolar karşısında, New York saati ile 08:57'de, yüzde 0.3 değer kazanarak 1,3532 dolar seviyesine çıktı. Gün içinde euro, yüzde 0.5 yükselerek 1.3551 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Dolar yen karşısında yüzde 0.5 yükselerek 83.32 yen seviyesinden 83.73 yen seviyesine çıktı.

10 gelişmiş ülke para biriminden oluşan Bloomberg korelasyon ağırlıklı döviz endeksine göre, euro bu yıl yüzde 1.1 değer kazandı. Yen yüzde 3.6 düşerken, İsviçre frangı yüzde 4.2 ve dolar yüzde 0.2 geriledi.

Okasan securities Co.'ya göre, euro, 1.3494 dolar cıvarındaki desteğin altına düştükten sonra, son dört haftanın en düşük seviyesine inebileceğini kaydetti.