Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisseleri, perakende satışların tahminlerden daha yavaş artması ve ithal malların fiyatlarının yükselmesinin ardından düşük seyrediyor. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksi, bu düşüşlerle birlikte, son 32 ayın zirvesinden gevşedi.

ABD'nin en büyük network analiz şirketi JDS Uniphase Corp., Sanford C Bernstein & Co.'nun hissenin notunu düşürmesi sonrası yüzde 5 değer kaybetti. DVD kiralama şirketi Netflix Inc., Morgan Stanley'in not indiriminin ardından % 1.5 düştü. Marriott International Inc., bir birimini kapatacağını duyurması ile birlikte, yüzde 3.7 yükseldi. U.S. Steel Corp, Goldman Sachs Group Inc.'nin "hisse alım" tavsiyesine bağlı olarak, yüzde 3.82lik bir ralli gerçekleştirdi.

S&P 500 endeksi, New York saati ile 09:32'de, yüzde 0.3 düşerek 1,328.93 puana inerken, Dow Jones endeksi, 37.31 puan ya da yüzde 0.3 kayıpla 12,230.88 puana geriledi.

Elmira, New York'ta 1.6 milyar doları yöneten Chemung Canal Trust Co'da kıdemli yatırım yetkilisi olarak çalışan Tom Wirth," Daha önce gördüğümüz güçlü rallinin ardından bir geri çekilme şaşırtıcı değil. Perakende satışlar beklenenin altında çıktı, ancak bu veri hava koşullarından olumsuz etkilendi. Öte taraftan, ekonominin halen güçlü seyrettiğini işaret eden iyi imalat sanayi verisi var" dedi.