Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

KAHİRE (A.A) - 15.02.2011 - Merkezi Londra'da bulunan Suudi sermayeli Eşşark El Avsat gazetesi, Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in sağlık durumunun kötüleştiğini ve kendisinin tıbbi tedaviyi reddettiğini ileri sürdü.

Gazetenin internet sayfasında, Mısır yüksek askeri komutanlığından eski bir güvenlik yetkilisine dayanılarak verilen haberde, "kesin olan (Mübarek'in) sağlık durumunun şiddetli biçimde kötüleştiği" ifadesi kullanıldı, ayrıca Mübarek'in gerekli tıbbi tedaviyi reddettiği yönünde de istihbarat olduğu kaydedildi.

Mısır'ın Washington Büyükelçisi Semih Şükrü de dün, bir Amerikan televizyonuna yaptığı açıklamada, Mübarek'in sağlığının kötü olabileceğini ifade etmişti.

Şükrü, 82 yaşındaki Mübarek'in sağlığının kötü olduğuna dair istihbarat aldığını, ancak bu konuda özel bilgisi olmadığını anlatmıştı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yayımlanan iki gazetenin dünkü sayılarında da, halk ayaklanması sonucu cuma günü istifa etmek zorunda kalan Mübarek'in ilaç tedavisini reddettiği, depresyon içinde olduğu ve Şarm El Şeyh'teki ikametgahında defalarca baygınlık geçirdiği yazılmıştı.

Hüsna Mübarek'in ailesini tanıyan bir kaynak ise dün Mübarek'in hasta olmadığını söylemişti.