Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yuan, 17 yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. China Securities Journal'ın raporuna göre, Yuan'ın değerlenmesi, enflasyonla mücadele kapsamında en önemli araçlardan biri. Çin'de tüketici fiyatları Ocak ayında yıllık bazda yüzde 4.9 artış kaydetti. Bu oran Aralık ayında yüzde 4.6 olarak gerçekleşmişti. G-20'nin Maliye Bakanları 18 ve 19 Şubat'ta Paris'te görüşecek.

"Daha güçlü bir para birimi, her zaman enflasyonu kontrol altına almada etkin bir araçtır" diyen Singapur'daki Action Economics'in başkanı David Cohen, G-20 Zirvesi'nin yaklaşmasıyla, bunun Çin tarafından eleştirilere karşı bir kalkan da oluşturabileceğini söyledi.

Yuan, Dolar karşısında yüzde 0.07 değerlenerek 6.5837 seviyesine çıktı. Yuan, 24 Ocak'ta 6.5808 düzeyinden 17 yılın en yüksek seviyesini test etmişti.

1 yıllık teslimatsız endeks vadelileri yüzde 0.09 değerlenerek 6.4305'ten işlem gördü ve Yuan'ın bir yıl içerisinde yüzde 2.4 değerleneceğine işaret etti. Çin Merkez Bankası , Yuan'ın günlük düzeltilme oranını yüzde 0.11 olarak belirledi. ve böylece Yuan artık günlük yüzde 0.5 değerlenmeye kadar dalgalanabilecek.

Standard Chartered Plc.'nin ForEx stratejistlerinden Robert Minikin, düzeltmenin Ocak'ın ortasından beri sabit olduğunu, bu sebeple bu göreceli istikrarın sonrasında, Dolar-Yuan'ın daha aşağı seviyelerde hareket edeceğini belirtti.