Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD'de bugün açıklanacak olan ve üçüncü ay üst üste artış göstermesi beklenen sanayi üretimi verisi öncesi yükseldi. Stoxx Europe 600 endeksi, bu çıkışla birlikte, Eylül 2008'den bu yana ulaştığı en yüksek seviyeyi daha da yukarıya taşıdı. Asya hisse senetleri değer kazanırken, ABD endeks vadelileri de yukarı yönde hareket etti.

Heineken NV ve Societe Generale hisseleri, analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıklamalarının etkisi ile yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı. Sanofi-Aventis SA hisseleri, şirketin Genzyme Corp.'u en az 20.1 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 3.5 yükseldi. Clariant AG, Sued-Chemie AG'yi 2 milyar euroya (2.7 milyar dolar) satın alma konusunda anlaştığını açıklaması sonrası % 9.2 düştü.

Gösterge endeks olan Stoxx 600, Londra saati ile 08:58'de, yüzde 0.4 yükselerek 290.72 puana çıktı. Endeks dahilinde, düşen bir hisse karşılıiki hisse değer kazandı. Stoxx 600 endeksi, ekonomik toparlanmanın hız kazanmakta olduğu ve Avrupa'nın borçlu ülkeleri için destek politikalarının başarılı olacağı spekülasyonları ile birlikte, bu yıl yüzde 5.4 yükseldi.

Frankfurt'ta Baader Bank AG'nin baş araştırmacısı Robert Halver, "2011 hisse senetleri için iyi bir yıl olacak. Ekonomide büyük resim oldukça iyi ve şirket karları güzel. Ralli için açık bir son görmüyorum" dedi.

MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadelisi yüzde 0.5 yukarıda seyrediyor.