Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FED politika yapıcıları parasal teşvikteki genişlemeyi hızla ilerletmeleri sebebiyle ekonominin geçen ayki görünümü ile ilgili daha iyimserken işsizlik verileri ile ilgiliyse hayal kırıklığı yaşıyorlar.

FED'in Açık Piyasa Komistesi'nin 25 - 26 ocak toplantı tutanağından edinilen bilgiye göre yetkililer "emek piyasalarındaki ilerlemenin hızı ve arızlarıyla ilgili hayalkırkıklığı yaşarken" ekonomik toparlanmanın ise "adımını sağlam bastığını" belirttiler. Politika yapıcılar bu yılki ekonomik büyüme projeksiyonun büyüttüler, 2011'den sonrası için işsizlik ve enflasyon tahminlerinde ise pek fazla değişiklik yapmadılar.

Fed; toparlanmanın güçlenmesinin yavaşlayacağına dair ek deliller ile 600 milyar dolarlık hazine tahvillerini azaltmanın arasında bölünmüş durumdalar. Ayrıca rapor; FEd'in tahvil satın alam programı sona erdikten sonra ne yapacağıyla ilgili bir ipucu da vermiyor. FED Başkanı Bernanke geçtiğimiz ay yaptığı konuşmasında büyümeyi güçlendirmek ve yüzde 9'luk işsizlik oranını düşürmek için istikrarlı istihdam  süreci yaratmaya çalıştıklarını söylemişti.