Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği, İngiltere'ye verilen bölgesel ödeneği kesti. Avrupa Komisyonu'nun raporlarına göre, İngiltere'ye verilen Avrupa Birliği Yapısal Fonları, 2010'da Brüksel'deki komisyon tarafından durduruldu.

Komisyon, İngiliz yöneticilerin, fonu kullanım şekillerini sorguluyor. Raporlarda, toplamda 184 milyon Euro'ya ulaşan bölgesel ödemelerin, Ekim ayının ortasından Aralık'ınkine kadar ödenmediğine dikkat çekiliyor.

Öte yandan Komisyon, İngiltere'nin 50 milyar Euro değerindeki yapısal fonun kendi payını harcama şekillerinde “ciddi eksiklik”ler görüldüğünü belirtiyor. Kesintiden İngiltere'nin tüm bölgesel yetkilileri etkilendi.

Komisyonun denetmenlerinden biri, AB parasının harcanma ve kullanılma şekillerinin, Brüksel'in şartlarına uymadığı gerekçesiyle araştırma başlattı.

AB Komisyonu üyelerinden Algirdas Semeta, İngiltere'nin ödeneğinin geçtiğimiz sene 2 ay süresince durdurulmuş olduğunu doğruladı. Semeta, İngiltere'nin fonları yönetim ve harcamaların yasallığına ilişkin endişelerden ötürü böyle bir durdurma kararı verilmiş olduğunu belirtti.

Fon yeniden ödenmeye başlasa da, Brüksel'in gözü hâlâ İngiliz yetkililerin üzerinde. Daha önceden geçici olarak ödeneği kesilen ülkeler arasında Almanya ve İspanya da yer alıyor.