Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisseleri, enflasyon rakamlarının beklenenden daha yüksek çıkması ve işsizlik başvurularının beklenenden daha fazla çıkması sornası satış ağırlıklı seyrediyor. Bu satışlar sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeksi 32 ayın zirvesinden geriledi.

American Express Co. ve Home Depot Inc.'deki düşüşler, Dow Jones endeksindeki 30 hissenin 23'ünün değer kaybetmesine öncülük etti. Grafik chipleri üreticisi Nvidia Corp., Citigroup Inc.'nin artan rekabet ve aşırı tablet stokları nedeniyle şirket için tavsiyesini "al"dan "tut"a düşürmesi ile birlikte yüzde 1.9 geriledi.

S&P 500 endeksi New York saati ile 09:32'de yüzde 0.3 düşerek 1,332.46 puana indi. Dow Jones endeksi ise 23.16 puan ya da yüzde 0.2 kayıpla 12,265.01 puana indi. Hisse senetleri ayrıca, Ortadoğu'daki hükümet karşıtı protestoların yayılması ve İran devlet televizyonunun bir savaş gemisinin Mısır'ın Süveyş Kanalı'nı kullanmak üzere gönderildiğini duyurmasından da olumsuz etkilendi.

Stewart Capital Advisors LLC'den Matthew DiFilippo "Enflasyon ve Ortadoğu'daki tansiyon bir anlamda elele gidiyor. Bugün açıklanan ABD tüketici fiyatları verileri endişe verici. Emtia fiyatları enflasyonu var ve istihdam piyasası gevşek. Bunlar nasıl birlikte gidebilir? Fed birbiriyle çelişen bu trendlerle uğraşmalı" dedi.