Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TRABLUS (A.A) - 18.02.2011 - Libya'nın doğusundaki Bingazi'de binlerce hükümet karşıtı protestocunun sabah saatlerinde toplandığı bildirildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti Bingazi yakınlarında, 5 kişinin öldüğü belirtilen El Bayda kasabasında ise protestocuların caddelerde kamp kurmak için çadırlar getirdikleri kaydedildi.

Bu arada Libya devlet televizyonu, Kaddafi yanlıların da sokaklara çıktığını ve liderlerini destekleyen sloganlar attıklarını bildirdi.

BBC radyosunun görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde ise 40 yıldır iktidarda olan Muammer Kaddafi'ye karşı düzenlenen dünkü protestolarda ölenlerin sayısı 10 olarak açıklandı. Ancak medya üzerindeki sıkı kontrolün şiddetin boyutlarının tam olarak belirlenmesini zorlaştırdığı, bazı sosyal iletişim ağlarında, gösterilerde ölenlerin sayısının 50'ye yakın olduğu belirtiliyor.

Dünkü protestolarda güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda ölenler için bugün cenaze töreni düzenleneceği, törenlerde olayların şiddetlenebileceğinden endişe edildiği ifade edildi.

Öte yandan Libya'da yayımlanan Kurna gazetesi, bölgedeki güvenlik şefinin, El Bayda'daki can kayıpları nedeniyle görevinden alındığını yazdı.