Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

LONDRA (A.A) - 18.02.2011 - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Bahreyn'in kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Fitch'den yapılan açıklamada, Bahreyn'in ''A'' olan kredi notunun artan siyasi ayaklanmaya bağlı olarak düşürülebileceği ve protestoların muhtemelen artabileceği belirtildi. Fitch, ülkede güvenlikteki önemli kötülemenin kredi notunun düşürülmesine sebep olacağını, ancak düzenin sağlanmasının bu konuda harekete geçme baskısını azaltabileceğini bildirdi.

Kuruluşun Ortadoğu ve Afrika Direktörü Purvi Harlalka, ''Fitch'in negatif izlemesi ayaklanmanın kuvvetlenmesini yansıtıyor. Ayaklanma ekonomik ve siyasi belirsizlikler yarattı ki bu ülkenin kredi profili için riskleri artırıyor'' dedi.

Protestoların ekonomi ve kamu finansmanı için büyük riskler taşıdığına dikkati çeken Fitch, Bahreyn hükümetinin son zamanlarda açıkladığı önlemlerin zaten büyük açık veren bütçeye ek yük getirebileceği uyarısında bulundu.

Borçlardaki yükselişin Bahreyn'in kredibilitesini zayıflattığını kaydeden Fitch, siyasi gelişmeleri ve üç ila altı ayda bu ülkenin kredi notunda karar vermek için bu gelişmelerin ekonomik etkisini izleyeceğini bildirdi.