Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri dalgalı bir seyir gösterirken, Stoxx Europe 600 Endeksi son 2.5 yılın en yüksek seviyesine yaklaştı. ABD endeks vadelileri fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse senetleri yükseldi.

Lafarge SA, İngiltere'deki çimento ve hazır karışık beton işlerini Anglo American Plc ile birleştirme kararı almasının ardından yüzde 3.2'lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Avusturya'nın en büyük çelik üreticisi Voestalpine AG, 2011 için kar tahminini yükseltmesi sonrası yüzde 2 değer kazandı.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saati ile 08:35'te, yüzde 0.1'den daha az bir düşüş göstererek 291.08 puana geriledi. Ancak endeks bu hafta için yüzde 1.1'lik bir kazanç gerçekleştirmiş durumda. Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yaklaşık yüzde 0.1 yükselişle 1,338 puana çıktı. MSCI Asya Pasifik Endeksi % 0.5 yükseldi.

Commerzbank AG'nin Londra ofisinden ekonomist Peter Dixon, "Yukarı yönde hareket eden bir küresel ekonomi görüyoruz. Bu yıl boyunca oldukça iyi şirket karları göreceğiz. Yatırımcıların riskten kaçma eğilimlerinin azalması ile birlikte, hisse senedi piyasalarında itikrarlı bir yukarı hareket göreceğiz" dedi.

Avrupa hisselerinin gösterge endeksi bu yıl, yatırımcıların ekonomik toparlanmanın hızlanmakta olduğu yolundaki spekülasyonları ve Euro Bölgesi'ndeki borçlu ülkeler için uygulanacak politikaların başarılı olacağı yönündeki beklentilere bağlı olarak, yüzde 5.6 yükseldi.

10 Ocak'tan bu yana Stoxx 600 Endeksine dahil olup kar açıklayan şirketlerin yaklaşık yüzde 56'sı analistlerin tahminlerinden daha iyi kar gerçekleştirdi.

G20 ülkelerinin maliye bakanları, küresel ekonomiye risk oluşturan dengesizlikleri görüşmek üzere, bugün ve yarın Paris'te biraraya gelecek.