Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'nın sorularını yanıtlayan Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 2011 yılı hedeflerini ve yatırım planlarını anlattı. 2011'de % 30 büyüme hedeflediklerini söyleyen Ilıcak, Suriye'nin kendileri için çok iyi bir pazar olduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde satın almalarla ve yabancılarla yapılan ortaklıklarla büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı, İngiltere'den bir firmayla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Rönesans gayrımenkulün 2011'de halka arzını planladıklarını açıklayan Ilıcak, "Bu yıl içerisinde bir halka arz olacak, fakat tüm bu bilgiler henüz belli değil. Şirketin 1.8 milyar dolar seviyesinde bir büyüklüğü oluştu.” dedi.

"Orta Doğu'daki karışıklıklar Türk şirketlerini çok etkilemez"

Ortadoğu'da yaşanan karışıklardan Türk şirketlerinin çok etkilenmeyeceğini dile getiren Ilıcak, konuyla ilgili olarak “Aslında bizim işlerimize pek yansıması olmadı. Mısır ve Tunus'ta da çok fazla sayıda Türk, özellikle inşaat şirketi yoktu. Sadece tekstilde Mısır'da birkaç firmamız vardı. Tunus'ta neredeyse hiç firma yok. Türk firmalarının yoğun olarak çalıştığı Libya ile Katar var. İkisinde de ben hiçbir risk görmüyorum” şeklinde konuştu.