Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rus Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk kentindeki bir ekonomi forumunda yaptığı konuşmada, ekonomik reformlara geniş kesimin desteğini sağlamak için 2011 yılındaki parlamento ve 2012'deki devlet başkanlığı seçiminin "adil ve dürüst" olması gerektiğini belirterek, "Ekonomik reformlar için hayati öneme sahip güven görevini ancak bu sağlayabilir. Eğer güven eksikliği ortaya çıkarsa o zaman görevlerimizi tam anlamıyla yerine getiremeyiz" diye konuştu.

Rusya'daki büyüme oranının yüzde 4 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Kudrin, bunun son derece düşük bir rakam olduğunu söyledi. Kudrin, devlet yetkilileriyle anlaşmalara dayalı bir ekonominin sürdürülebilir olmadığını da kaydetti.

Kudrin, "çok zayıf" bir idare sistemlerinin olduğunu ifade ederek, "Kaynaklara erişim, birleşme ve satın almalar genellikle yetkililerin ofislerinde kararlaştırılıyor. Bu tip uygulamalardan uzaklaşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ülkedeki askeri harcamaların artırılması konusunu da değinen Kudrin, "En kötü kabuslarımda bile askeri harcamaları bu kadar artırabileceğimizi hayal edemezdim. Askeri harcamalarda böylesine bir artış tüm bütçe üzerinde yüzde 1,5 oranında artışa neden oldu. Yeni bir kalkınma modeli üzerinde çalışmamız gerekiyor" dedi.