Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Maliye Bakanlığı, medyada yer alan ''1 Yılda Bildirilmeyen Vergi Cezaları Artık Ortadan Kalkacak'' şeklindeki haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün Antalya'da Vergi Dairesi Başkanları ve Defterdarlarla gerçekleştirilen Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dönük Değerlendirme Toplantısının açılışında, ''Bundan sonra 1 yıl içinde tebliğ edilmeyen ceza, ceza olmaktan çıkacaktır'' dediği kaydedildi.

Şimşek'in bu ifadesiyle geçen hafta TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 22'inci maddesi ile Kabahatler Kanununda yapılan değişikliğe atıfta bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Askerlik, seçim, nüfus, trafik, karayolu taşıma ve otoyollardan ihlalli geçişler sebebiyle kesilen para cezalarının ilgili idarelerce fiilin işlendiği tarihi takip eden bir yıl içerisinde ceza muhataplarına tebliğ edilmesi şartı getirilmiştir. Bir yıl içinde tebliğ edilemeyen bu idari para cezaları takip edilemeyecektir.

Dolayısıyla haberde yansıtıldığı gibi düzenlemenin vergi ve vergi cezalarıyla hiç bir ilgisi yoktur. Vergi ve vergi cezaları ile ilgili mevcut kurallarda hiçbir değişiklik söz konusu değildir.''