Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayland ekonomisi bugün açıklanan son verilere göre 1995'ten bu yana en hızlı büyümesini kaydetti. Singapur geçtiğimiz hafta fiyat artışlarını Döviz politikalarıyla gevşeteceklerini açıklarken, Malezya Ringgiti ülkenin dördüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde büyümesi sonucunda 13 yılın en yüksek seviyesinden işlem gördü. G-20 Maliye Bakanları ise küresel ekonomik dengesizlikleri önceden işaret edebilmek üzere bir uyarı mekanizması kurmaya karar verdi.

Asya'daki merkez bankalarının enflasyon mücadelesi kapsamında para birimlerinin değerlenmesine izin verebileceklerini söyleyen Mizuho Securities Co.'nun ekonomistlerinden Hideki Hayashi, Asya'daki büyümenin hâlâ güçlü olduğunu, bunun da bölgeye sermaye akışını beraberinde getirdiğini belirtti.

Endonezya Rupisi, ABD Doları karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 8,843'ten işlem gördü. Tayland Bahtı yüzde 0.2 oranında prim yaparak 30.55'e yükseldi. Tayvan Doları da yüzde 0.2 değer kazandı ve ABD Doları karşısında 29.343 seviyesine çıktı.

Yuan ise Çin'li liderlerin enflasyonu kontrol altına almak üzere para birimindeki değerlenmeye izin verecekleri yönündeki spekülasyonun sonucunda 17 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'de enflasyon, Ocak ayında yıllık bazda yüzde 4.9 hızlandı.