Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en yüksek binalarını inşa eden Emaar Properties PJSC yüzde 4.7 değer kaybetti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük Şeriat uyumlu bankası Dubai Islamic Bank PJSC, Kasım'dan bu yana en büyük düşüşünü kaydetti. DFM General Endeksi, 30 Ocak'tan beri en büyük değer kaybına işaret ederek yüzde 3.7 geriledi ve 1,536.45 puana geriledi. Zain Saudi Arabia'da yüzde 25'lik paya sahip olan Mobile Telecommunications Co.'nun, tüm satın alınma tekliflerini reddetmesi üzerine Kuveyt Borsası, Mobile Telecom'un öncülüğünde yüzde 2.5 düştü.

Tunus ve Mısır'da hükümetlerin düşmesiyle sonuçlanan eylemler Libya, Cezayir, Yemen ve Bahreyn'e yayılıyor. Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesinin üyelerinden Prens Talal Bin Abdül Aziz, kendi ülkesinde de kral karşıtı eylemlerin başlayabileceğini söyledi.

Jeopolitik gerilimin Bahreyn'e kadar ulaşmasının yatırımcıların risk iştahını kapadığına dikkat çeken Abu Dabi'deki Al Fajer Securities'in yöneticilerinden Nabil Farhat, riskin, ülkelerin durumuna göre yayılmaya başladığını söyledi.

Farhat, "eğer yüksek enflasyon, yüksek işsizlik ve yüksek oranlara varan yoksullukla uğraşan otokrat rejime sahib ülkelerden birinde yaşıyorsanız, eylemlerin yayılma riski de artıyor" yorumunda bulundu.