Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ANKARA (A.A) - 21.02.2011 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Libya'da meydana gelen olaylar nedeniyle bu ülkedeki Türklerin Türkiye'ye getirilmesi için çok yönlü çalışmalar yapıldığını söyledi.

Atalay, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Malezya İçişleri Bakanı Hishammuddin Hüseyin ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, bir gazetecinin, ''Balyoz davasında tutuklanan generallerin eşlerinin Anıtkabir'e ziyaretleri'' ile ilgili soruları üzerine, ''Bu konuyu takip ettik. Güvenlik içinde bu tür faaliyetler yapılsın diye bütün tedbirler alındı. Öyle bir eylem gerçekleştirildi. Düşüncelerini dile getirdiler'' dedi.

''Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Libya'daki olaylarla ilgili Türkiye'den emniyet mensuplarının Libya'ya gideceğini açıkladı. Somut bir gelişme var mı?'' sorusuna Atalay, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığının çalışma yaptığını söyledi.

Atalay, ''Orada vatandaşlarımız var. Onların buraya getirilmesi ve güvenlikleriyle ilgili çok yönlü çalışmalar yapılıyor. Daha önce diğer ülkeler için de oldu, oradaki diplomatik birimlerimizin güvenliğiyle ilgili istenmişti ama burada Libya ile ilgili henüz öyle somut bir talep bize gelmedi. Talep olursa karşılarız'' yanıtını verdi.

Bakan Atalay, bir gazetecinin ''İsrail'den alınan 14 mobil dinleme aracının, savcılığın sorusu üzerine Emniyet'in envanterinde olduğu belirtildi'' sözleri üzerine, ''Bildiğim bir konu değil'' dedi.