Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

GAZİANTEP (A.A) - 21.02.2011 - GAPTARIM 2. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile GAPFOOD 7. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı, 24 Şubat Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Dört gün süresince, 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek fuarlar için şehir merkezinden otobüs seferleri olacak.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğiyle, Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve çok sayıda oda ve derneğin desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuarlara, başta Gaziantep olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop ve Şanlıurfa'dan 200'e yakın firma ve kurum iştirak ediyor.

Suriye'nin Halep Ziraat Odası da fuara zengin bir stantla katılacak ve fuar süresince Türk tarım sektörünün önde gelen ilgilileriyle biraraya gelecekler. Fuarlara Türkiye'den ve başta Suriye ve Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden 20 bin civarında ziyaretçi bekleniyor.

Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, yaptığı açıklamada, GAPTARIM fuarında, traktör ve biçerdöverlerden gübreye, tohumdan fidancılığa, sulama teknolojilerinden hayvancılık ekipmanlarına, tarımsal yayınlardan tarım sigortalarına varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede ürünün sergileneceğini belirtti.

GAPFOOD fuarında et ve süt ürünlerinden bitkisel ve hayvansal yağlara, dondurulmuş ürünlerden kuruyemişe, içeceklerden gıda katkı maddelerine, ölçümleme ve paketleme teknolojilerinden gıda makinelerine varıncaya kadar, gıda sektörünün hemen her kolundan ürün, hizmet ve teknoloji ziyaretçilerle buluşacağını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

''Fuar organizasyonu olarak, sektör ilgililerini etkin ve yoğun bir reklam kampanyası ile ve Gaziantep'in tüm ilçe ve köylerini, on binlerce afiş ve el ilanı dağıtarak yürüttüğümüz saha çalışması ile bilgilendirdik. Fuar ziyaretçilerinin fuara toplu gelişlerinin sağlanması amacıyla, her gün çok farklı merkezlerden onlarca otobüs kaldırarak, sadece Gaziantep'ten değil, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Mardin, Elazığ gibi illerimizden de toplu ziyaretçi organizasyonları gerçekleştireceğiz. Ayrıca, kadın çiftçiler yarışması ve tarım-hayvancılık-gıda sektöründe sorunlar ve teşviklerle ilgili paneller ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl büyük ses getiren fuarlarımızın bu yıl daha da yoğun ilgi göreceğine inanıyor, tüm ilgilileri davet ediyoruz.''