Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren ülkeler arasında bulunan İtalya, katılım müzakerelerinin canlandırılmasını ve geri kabul anlaşması karşılığında vizelerin kaldırılmasını istedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Franci Frattini, AB içinde Türkiye'nin üyeliğine güçlü destek veren diğer üyelerle (İngiltere, İspanya, Polonya, İsveç, Finlandiya ve AB komisyonu) oluşturulan gayrı resmi Türkiye Odak Grubu'nu toplayarak Türkiye'nin AB sürecinin nasıl hızlandırılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ayrı resmi toplantıda İtalya tarafından diğer üyelere sunulan belgede, bu yılın ilk yarısında enerji ve rekabet politikası fasıllarının müzakerelere açılması ve geri kabul anlaşması karşılığında vizelerin kaldırılması için görüşmelerin başlatılması istendi.

İtalya tarafından hazırlanan belgede, Türkiye'de genel seçimlere gidilirken, AB'nin Türk vatandaşları ve siyasetçilerinin gözünde saygınlık ve çekiciliğini yeniden kazanması gerektiği vurgulandı.

Belgede, ''Türk yetkililer ve bakanlar, kamuoyu tartışmalarında AB'ye karşı sert dil kullanmaktan kaçınmaları konusunda her fırsatta ikaz edilmelidir'' denildi.