Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Satışlarının neredeyse yarısını Ortadoğu'da yapan mühendislik şirketi Chiyoda Corp. yüzde 4.3 düştü. Japonya'nın en büyük halka açık bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 3.6 değer kaybetti. Japonya'nın satış bakımından en büyük taşımacılık şirketi Nippon Yusen K.K yüzde 3.3 geriledi. Ham petrol fiyatlarının iki yılın zirvesine çıkmasıyla, enerji şirketlerinin maliyetleri yükseldi.

Petrol fiyatlarında bir süredir bu kadar keskin bir değerlenme görülmemiş olduğunun altını çizen Toyota Asset Management Co.'nun baş stratejisti Masaru Hamasaki, bunun piyasalarda bir tür şok etkisi yarattığını söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.8 düşerek 10,664.09 puana gerilerken, Topix Endeksi de aynı oranda değer kaybetti ve 957.15 puan oldu. Topix'de yer alan 33 sektörün 2'si hariç hepsinde değer kaybı yaşandı. Endeks, Eylül'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti.

Chiyoda yüzde 4.3 düşerek 721 Yen'den; satışlarının yüzde 34'ünü Ortadoğu'da gerçekleştiren JGC Corp. ise yüzde 3.6 gerilemeyle 1,813 Yen'den işlem gördü.

Libya'daki şiddet ortamı dün hükümetin protestoculara saldırmasıyla birlikte yoğunlaştı.