Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Libya hükümetinin Bingazi'de protestocu ve isyancılara saldırmasının ardından İsviçre Frangı, Euro karşısında 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Yeni Zelanda Doları, ülkedeki 6.3 şiddetindeki depremin etkisiyle Dolar ve Yen karşısında değer kaybetti. Güney Kore Wonu ise artan akaryakıt fiyatlarının ekonomik toparlanmayı rayından çıkaracağına ilişkin endişeler sonucunda 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

"Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gerilim göz önündek bulundurulduğunda, piyasalarda bir süre risk duyarlılığı artar" diyen JP Morgan Chase & Co.'nun Forex direktörü Matthew Brady, Dolar ve İsviçre Frangı'nın bu durumda destekleneceğini, Euro'ya ise satış geleceğini söyledi.

Dolar, Euro karşısında yüzde 0.7 yükselerek 1.3590'dan işlem gördü. Doların Euro karşısında 10 Şubat'tan bu yana en büyük günlük kazancını kaydetti. Euro karşısında 113.73'ten 113.17'ye çıkan Yen; Dolar kaşrısında ise bir miktar değer kaybederek 83.14'ten 83.28'e geriledi.

Frank, Euro karşısında değer kazanarak 1.2895'ten işlem gördü. İsviçre Frangı gün içinde 1.2883 seviyesinden 4 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini test etti. Güney Kore Wonu da MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki yüzde 1.9 oranındaki düşüşün ardından geriledi.