Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's 500 Endeksi Libya'daki hükümet aleyhtarı ayaklanmalar sebebiyle ağustostan beri en büyük düşüşünü yaşarken 2 yılın zirvesine değen Petrol yükseldi. 6.3'lük depremler sarsıldıktan sonra Yeni Zelanda'nın para birimi tepetaklak olurken hazine tahvilleri ve İsviçre frangı değerlendi.

18 şubattan beri yüzde 9.6 kadar yükselen petrolün varili New York saatiyle 13.49'da 94.49 dolardan işlem gördü. kapanış seviyesine göre son 6 ayın en büyük düşüşünü gösteren S&P 500 Endeksi ise yüzde 1.9
değer kaybederek 1,317.97 seviyesine indi. 10 yıl vadeli tahviller ise 10 baz puan düşerek 3.48 seviyesine geldi. isviçre frangı ise dolar karşısında yüzde 1 güçlendi. 

Ortadoğu'daki protestolar petrol fiyatlarını tırmandırırken enflasyonun tırmanacağı ve küresel büyümenin sekteye uğrayacağı endişeleri de arttı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre 200'den fazla kişinin katliamına sebep olan Libya Lideri Kaddafi dünyadan tepki alan halka sesleniş konuşmasında istifa etmeyeceğini "kanının son damlasına kadar çarpışacağını" söyleyerek duyurdu.