Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük altın üreticisi Zijin Mining Group Co., külçe altının ons fiyatının 1,400 doların üzerine çıkmasının ardından son 4 ayın en büyük artışını kaydetti. Altın fiyatları, Ortadoğu'daki gerilimin tırmanması sonucunda değer kazandı. Angans Steel Co. da altın fiyatlarındaki artışla yüzde 1 yükseldi. Çin'in en büyük uluslararası hava şirketi Air China Ltd. ise akaryakıttan kaynaklanan maliyet artışı sebebiyle düştü.

Piyasanın güvenli varlıklara yönelme eğiliminde olduğunu belirten Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticisi Wu Kan, bazı yatırımcıların sert düşüşlerin ardından fırsat arayışına girebileceğini, ancak genel trendin aşağı yönlü olduğunu söyledi.

Şangay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 değer kazandı ve 2,862.54 puana yükseldi. CSI 300 endeksi ise yüzde 0.4 değerlenerek 3,175.57 puan oldu.

Şangay endeksi bu yıl ekonominin, sıkılaştırma önlemlerine rağmen direnç göstermesinin sonucunda yüzde 1.9 artış kaydetti. Çin Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak için bu yıl iki kez zorunlu karşılıkları artırdı.

Zijin Mining yüzde 7.3 değerlenerek, 14 Ekim'den bu yana en yüksek kazancını elde etti. Zhongjin Gold Co. ise yüzde 4.3 yükselerek 5 Ocak'tan beri en yüksek seviyesine ulaştı.